Minamoto

 

Catalogul MINAMOTO 2022

 
Pentru toți cei care nu sunt mulțumiți cu nimic altceva decât cu cele mai bune.

Pentru cei care decid să meargă pe drumul lor în loc să calce pe urmele altora.

Pentru toți cei care nu pierd niciodată din vedere imaginea de ansamblu și apreciază micile detalii.

Pentru cei care iubesc lucrurile făcute cu mâini pricepute. Cu o pasiune infinită. Cu măiestrie durabilă.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Brandul MINAMOTO

MINAMOTO înseamnă „origine” în japoneză.

Sabae, situat în prefectura Fukui, este locul de naștere al industriei japoneze de ochelari, precum și locul de origine al brandului MINAMOTO. O tradiție îndelungată centrată pe cultivarea măiestriei meșteșugărești ce pornește cu articole lăcuite și ajunge până la fabricarea hârtiei washi și producția de ochelari.

Întreg discursul narativ constuit în jurul brandului caută să evoce autenticitatea actului creativ și valoarea tradițiilor nipone. Spre exemplu, logo-ul MINAMOTO este realizat manual de Hiroaki Tajima, maestrul de caligrafie ce colaborează cu grupul Charmant. Ochelarii MINAMOTO respectă măiestria artizanilor japonezi, precizia și calitatea certificând expertiza dobândită în producția de ochelari.

 

Ochelarii MINAMOTO

Fabricate 100% în Japonia, ramele MINAMOTO sunt produse din cel mai bun titan japonez, având o calitate neegalată de oricare altă linie de fabricație. Ilustrând măiestria tradițională a artizanilor japonezi, colecția MINAMOTO este inspirată de ochelarii ce au făcut istorie ori de conceptele filozofiei Zen, precum și de modelele prezente în colecția privată a domnului Kaoru Horikawa, fondatorul Charmant Group.

Fiecare dintre ochelarii MINAMOTO întruchipează această istorie locală și o traduce în obiecte adaptate timpurilor noastre, folosind atât meșteșuguri arhaice, cât și cele mai avansate procese de prelucrare a titanului.

Încă din anii 1980, designerii Charmant au remarcat proprietățile excelente ale titanului, grupul nipon fiind una dintre primele companii din lume care a produs rame pentru ochelari realizate din titan. Titanul pur japonez are o puritate absolută de 99,4%, fiind un etalon recunoscut la nivel mondial.

Texturile subtile și delicate ale ochelarilor MINAMOTO sunt obținute prin utilizarea tehnicilor de sablare și periere superficială. Chiar și pernițele nazale sau terminalele ochelarilor MINAMOTO sunt fabricate din titan, ceea ce le transformă în produse cu utilizare îndelungată.

De-a lungul anilor, MINAMOTO va fi alături de consumatori, devenind un partener de neînlocuit în viețile lor (în japoneză, ai-chaku). Pentru a releva abordarea minimalistă Zen, ramele este realizată dintr-o structură monobloc. Se  reduce astfel  numărul de componente și se simplifică articulația balamalei. Inspirat de emblemele tradiționale ale clanurilor sau de sigiliile aristrocraților japonezi, logo-ul MINAMOTO este aplicat și pe terminalele ramei.

 

Portochelarii MINAMOTO

 Portochelarii pliabili sunt inspirați din cultura tradițională japoneză. Corpul prismatic este realizat din Washi, o hârtie specială, lucrată manual și fabricată în atelierul din Imadate, localitate apropiată de Sabae. Districtul Imadate reprezintă centrul producției de hârtie Washi, afacerile de familie din acest domeniu însumând peste 1.500 de ani de experiență.

Textura special conceputî pe hârtia Washi – 100% organică – este cunoscută sub numele de „Sumi-Nagashi” și este creată cu cerneală japoneză, folosind o pensulă de caligrafie. Această ideogramă este modelată individual de un meșter artizan.

După cum fiecare pereche de ochelari MINAMOTO este unică și originală, așa și fiecare portochelar din hârtie Washi este realizat manual și este construit în mod unic.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Începând cu luna octombrie 2021, colecţiile de ochelari MINAMOTO sunt distribuite în România de către Sover Optica.