VANNI

 

Colecția VANNI Occhiali aparține categoriei eyewear designer și este poziționată valoric în segmentul medium, configurând un house brand etalon al fabricantului italian Nico-design. Colecţia are peste 25 de ani de tradiție, brandul reflectând declinarea numelui fondatorului Giovanni Vitaloni, cel care a lansat în 1990 prima colecţie VANNI Occhiali, cu prilejul salonului de toamnă SILMO-Paris.

Succesul colecţiei de ochelari VANNI este dat de spiritul liber şi pasiunea ce animă membrii studioului creativ condus de dl Vitaloni, una din cele mai importante figuri ale industriei italiene a ochelarilor şi, implicit, una din personalităţile marcante din sectorul ochelarilor de designer Made in Italy.

Numitorul comun al ochelarilor produși sub tutela house brandului VANNI Occhiali îl constituie excelentul raport calitate-preț, designul, tehnologia şi tradiția italiană fiind accesibile unei largi categorii de purtători. După 9 luni de gestație - studiu, proiectare, probe, execuție, etichetare și ambalare – VANNI reușește să dea naștere unor monturi pline de viață, vigoare și prospețime, concepute ca mix inedit între materiale, culori și texturi. Abordarea VANNI este în concordanță cu tradiția locală din domeniul studiului materialelor și formelor, rolul Institutului de Design din Torino fiind esențial. Caracterul efervescent, spiritul artistic și înclinația creativă se contopesc în showroom-ul Baricole (“Ochelari” în dialectul torinez), deschis acum un an în Piazza Carlo Emanuele II, spațiu multivalent ce găzduiește nu numai cele mai noi modele de ochelari, ci și opere premiate la concursul de fotografie artistică Autofocus ori monturi sau dispozitive de fabricație ce au făcut istorie în evoluția VANNI by Nico-design.

Privit ca un incubator de idei, VANNI are meritul de a fi pe lista celor mai premiate companii din industria italiană a ochelarilor. Monturile VANNI au fost recompensate pentru originalitate şi creativitate, primind un trofeu Silmo D`Or (2003, montura V7590) – considerat echivalentul premiilor Oscar în industria de profil – şi de două ori titlul “Eyewear of the Year“, pentru montura V1016 (EOY_2007), respectiv pentru modelul Stratos (EOY_2009).

 

Promisiunea VANNI Eyewear

Ochelari expresivi  pentru purtători vanitoși

 

Personalitatea brandului VANNI  

Autentic – Creativ – Incitant – Avangardist

 

Secretul VANNI – acetatul de celuloză personalizat

VANNI Occhiali se disting prin utilizarea blocurilor de acetat configurate după propriile rețete care ne surprind întotdeauna privirea fie prin bogăția compozițională în care se întrepătrund nuanțe uni, dispuse liniar sau intersectate în vibrații multicolore, fie prin structuri mixte ce recurg la integrarea metalului în ansamblul monturii din acetat. Factorul de diferențiere VANNI rămâne acetatul de celuloză, un material vedetă ce joacă rolul de protagonist în sutele de interpretări memorabile prin extrema diversitate a texturilor produse sub auspiciile VANNI.

 

10 surse de inspirație –10 linii tematice VANNI

VANNI își manifestă capacitățile inovatoare prin intermediul celor peste 10 sub-colecții ce poartă denumiri evocatoare: Maps, Swing, Tangram, Happy Days, Solid, Fruits, Colours, Hydra, Pixel, Re-edition, Sunshine, Surf-Ing, Blade etc. Colecțiile VANNI Occhiali se remarcă prin tonalitățile cromatice vibrante aranjate cu o infinită imaginație în cele mai diverse forme – rectangulare, trapezoidale, rotunde, ovale, ochi de pisică – și în cele mai răspândite tipologii de frontaluri – anouri închise sau nylon.

Fiecare montură VANNI este etichetată Made in Italy, confirmând abordarea plurivalentă din domeniul ochelarilor de designer – artistică, tehnologică, etică – accesorii personale bazate pe tehnologii inovative, pe materiale performante, atent selecționate, ce sunt puse în valoare de artizani cu experiență, pentru etalarea unui efect memorabil cu puternic impact vizual.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Începând cu luna iunie 2015, colecțiile VANNI Occhiali sunt distribuite în România de către Sover Optica.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Apăsați aici pentru mai multe detalii asupra colecțiilor de ochelari VANNI.