Henry Jullien – lunetier français haut de gamme cu 97 de ani de tradiție

 

Henry Jullien Lunetier este unul dintre fabricanţii tradiţionali ai industriei franceze a ochelarilor, a cărui vechime şi-a pus amprenta pe renumele mondial al Munţilor Jura, acolo unde, de peste 150 de ani, ochelari de colecţie sunt creaţi de artizani desăvârşiţi, recunoscuţi în întreaga lume sub denumirea de lunetieri.

Născut în anul 1921 drept un atelier de creaţie, Henry Jullien a ramas fidel celui mai nobil dintre materiale, prelucarea aurului doublé asigurându-i astăzi o poziție privilegiată pe piața mondială de profil: 80% din procesul de producţie necesită muncă artizanală, fiind nevoie de aproximativ 300 operaţiuni pentru a realiza o ramă din aur. La ora actuală, francezii de la Henry Jullien sunt singurii lunetieri din categoria luxury eyewear care stăpânesc perfect procesul de fabricaţie a ochelarilor din aur doublé. Toate monturile Henry Jullien se disting atât prin estetică, ergonomie și confort, cât și printr-o minuțioasă elaborare a fiecărui detaliu.

Cu prilejul aniversarii celor 90 de ani de activitate, Henry Jullien a lansat colecţia Les Urbaines, în martie 2011, în cadrul MIDO (Milano). “Les Urbaines” s-a alăturat altor două linii principale de produse, respectiv Les Signatures şi Les Contemporaines, ochelarii Henry Jullien lărgindu-şi astfel adresabilitatea. Pentru clienții ce-și doresc distincția supremă și prestigiul asociat accesoriilor luxury, Henry Jullien oferă atât linia “Collection Joaillerie”, o categorie de monturi unicat – fait sur mesure, ce respectă indicațiile clientului, cât și linia Cockpit confecționată din aur doublé. Toate colecțiile Henry Jullien poartă emblema 100% Made in France.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Începând cu luna mai 2011, colecţiile de ochelari Henry Jullien sunt distribuite în România de către Sover Optica.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Apăsați aici pentru mai multe detalii asupra istoricului Henry Jullien.