KNCO (Karavan & Comp)

 

Karavan & Co (KNCO) este de peste 50 de ani un operator tradițional al industriei franceze a ochelarilor. Compania este specializată în proiectarea, producția și distribuirea de monturi optice realizate sub licențe temporare sau patentate sub branduri proprii.

Produsele Karavan & Co sunt supuse standardelor internaționale referitoare la dispozitive medicale, activitatea de distribuție fiind reglementată de încadrarea în categoria I de dispozitive medicale, Karavan & Co colaborând exclusiv cu profesioniști din domeniu (opticieni, optometriști sau oftalmologi) atât în Franța, cât și în întreaga lume.

KNCO este recunoscut pentru experiența sa în sectorul monturilor pentru copii, fiind considerat expert al pieței respective. Balamaua pentru copii Duraflex și cucerirea trofeului Silmo d`Or 2016 - modelul Billi din colecția Karavan Kids – certifică competența KNCO în manufacturarea de monturi pentru cei mici.

 

Scurt istoric KNCO

1966 ● Compania Karavan se fondează în Normandia.

1970- 2000 ● Compania produce și comercializeaza monturi optice pentru renumite branduri de lux precum YSL (Yves Saint Laurent), Valentino, Balmain, Sonia Rykiel, Daniel Hechter, Lancel etc.

2008 ● Compania este preluată de Jean-Michel Costasèque și Philippe Guillen.

2011 ● Inaugurarea oficială a noului sediu din Evreux, cu scopul de a extinde departamentul logistic și de a crește capacitatea de producție.

● Karavan este unul dintre primii producători francezi ce obțin eticheta «France origine garantie», o certificare oficială ce garantează autenticitatea şi originea produselor sale.

2012 ● Karavan primește eticheta «Entreprise du patrimoine vivant»

● Lansarea filialei germane din Saarbrucken.

● Fondarea celei de-a doua rețele de reprezentanți de vânzări în Franța.

2013 ● Karavan preia grupul Buffart și implicit drepturile de licență pentru mărcile Axebo, Evolun, John Lennon și Folomi).

● Lansarea noilor colecții de ochelari Jacadi Paris și Monsieur Madame

2014 ● Preluarea dreptului de licență pentru Bamboo et Barbapapa, branduri pentru monturi de copii ce aparțineau grupului Logo

● Inaugurarea departamentului comercial dedicat distribuției de monturi pentru copii.

2015 ● Lansarea colecției Catimini.

2016 ● Karavan & Co aniversează cea de a 50-a aniversare și intră într-un proces de rebranding schimbându-și atât denumirea (KNCO-producător de monturi din 1966), cât și identitatea vizuală.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Începând cu octombrie 2016, Sover Optica a demarat distribuția pe piața românească de profil a colecțiilor John Lennon Eyewear, fabricate și proiectate de KNCO.