Luneau Technology

 

Luneau Technology este un furnizor global specializat în furnizarea de aparatură optică de mare precizie destinată echipării cabinetelor oftalmologice (aparatură de diagnostic și măsurarea refracției) și atelierelor de optică (echipamente pentru execuția și calibrarea ochelarilor de vedere). Portofoliul Luneau include 3 branduri: Briot®, Weco® și Visionix®. Luneau și Visionix au fuzionat în 2003, ambele societăți deținând o lungă tradiție în sectorul aparatelor de optometrie și oftalmologie. Fiind recunoscuți drept pionieri în domeniu prin produsele lor inovatoare, Briot și Visionix dețin peste 30 de patente și brevete de invenție.  Un procent de 10% din profit este redirecționat anual în activități de cercetare și dezvoltare, pentru a oferi cel mai înalt nivel de tehnologie și cel mai bun nivel de preț tuturor profesioniștilor din sectorul îngrijirii vederii: opticieni, optmetriști și oftalmologi.

Strategia succesului Luneau Technology Operations se bazează pe orientarea spre client, cei peste 600 de angajați răspândiți în mai mult de 100 de țări ale lumii reușind să deservească un număr de 165000 de aparate instalate. La finele anului 2020, LTO Group deținea o rețea internațională de 12 subsidiare și colabora cu 162 de distribuitori la nivel global.

Mașina de șlefuit Briot Attitude a câștigat trofeul SILMO d`Or 2015

În seara de vineri, 25 septembrie 2015, la Paris, Luneau Technology Operations a câștigat renumitul trofeu SILMO d`Or 2015 pentru Briot Attitude, cea mai recentă mașină de șlefuit din segmentul premium aparținând sistemelor de echipamente pentru laboratoare de optică medicală. Citește aici comunicatul complet privind distincția primită de Briot Attitude.

2019 ● Luneau Technology a achiziționat Next Sight

În octombrie 2019, grupul Luneau Technology a achiziționat Next Sight, o companie italiană specializată în screening-ul retinei și aplicații de telemedicină. Next Sight produce Nexy, un dispozitiv care permite screeningul retinei printr-o platformă care stochează și expediază datele pacientului oriunde în lume. Concepută ca o aplicație de telemedicină, Nexy combină tehnologia robotică cu soluții de gestionare a imaginilor și transfer securizat de date.

Iunie 2021 ● Luneau Technology fuzionează cu Optovue și intră în domeniul OCT

În iunie 2021, Luneau Technology și Optovue Inc. au semnat a unui acord de fuziune. Compania nou înființată va oferi produse inovatoare cu un accent puternic pe telemedicină și, îndeosebi, pe soluțiile de teleoftalmologie. Optovue Inc. este o companie nord-americană specializată în cercetarea și dezvoltarea tehnologiilor de mare viteză OCT și OCTA (tomografia în coerență optică) utilizate pentru a facilita diagnosticul și tratarea patologiilor oculare. Tomografia în coerență optică este o investigație imagistică non-invazivă, ce permite evaluarea sănătății oculare printr-o vizualizare de înaltă rezoluție a fiecărui strat retinian, realizând o “hartă a retinei” cu o precizie de până la 10-15 microni. Utilizând interferometria, OCT-ul funcționeză similar ecografiei, însă în locul ultrasunetelor utilizează undele luminoase pentru măsurarea grosimii retinei. OCT-ul poate fi folosit atât în diagnosticul, cât și în urmărirea patologiilor retiniene, a nervului optic, a polului anterior ori a ocluziilor arteriale și trombozelor venoase.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Apăsați aici pentru mai multe detalii privind portofoliul de produse Luneau Technology Operations.