Nico-design Italy

 

Nico-design se poziționează drept un fabricant italian din sectorul ochelarilor de designer. Compania este condusă de membrii celei de-a treia generație a familiei Vitaloni, ce au rămas consecvenți inovației continue, creativității și studiului materialelor, fie că ne referim la aliaje metalice sau materiale plastice.

Istoric

Nico-design este o companie fondată în Torino a cărei evoluție este tributară inițiativei antreprenoriale a familiei Vitaloni din industria auto. În 1929, Giovanni Vitaloni pune bazele unui atelier specializat în producția de oglinzi retrovizoare. După 50 de ani, în 1987, a doua generație Vitaloni creează NICO, noua companie fructificând tehnicile de fabricație și puternica experiență acumulată. Pe scurt, asistăm la o schimbare de perspectivă în adevaratul sens al cuvântului – se trece de la producția oglinzilor exterioare, folosite pentru a privi înapoi, la fabricarea ramelor pentru ochelari, pentru a privi înainte.

În 1987, apare prima montură din colecția proprie DERAPAGE – o linie adresată celor ce iubesc accesoriile high-tech și soluțiile tehnice avangardiste, iar, după trei ani, în 1990, se lansează house-brandul VANNI. Ele sunt singurele mărci italienești de ochelari produse la Torino.

În anul 2004, NICO devine Nico-design. Cea de-a treia generație Vitaloni își manifestă orientarea specific italiană pentru frumusețe și pasiunea pentru stil, punând în valoare atât latura tehnologică, cât și grija extrem de importantă acordată designului.

În 2014, este lansat noul showroom ce poartă numele Baricole („ochelari” în dialectul torinez), un ambient interactiv unde pot fi probate modele de ochelari, pot fi vizualizate exponate ce au făcut istorie sau pot fi admirate opere artistice sau instalații creative.

După 31 de ani de activitate, Nico-design produce anual 100 de noi modele, ce ajung la distribuitori din peste 40 de țări. Biroul stilistic este inima noilor colecții, fiecare model fiind conceput după un studiu aprofundat al materialelor și metodelor de asamblare. Orice montură este verificată printr-un prototip care are menirea să verifice aspectul, confortul și robustețea ochelarilor.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Apăsați aici  pentru mai multe detalii privind Nico-design Italia.