Catherine de’ Medici

 

Despre brandul Catherine de’ Medici 1553

Brandul Catherine de’ Medici 1553 a fost fondat în 2014 de designerul . Colecția de pantofi de damă se dorea un tribut adus faimei personajului Catherine de’ Medici, femeia ce a schimbat definitiv percepția asupra accesoriilor, fie că ne referim la proporția trupului feminin, fie că ne referim la setul intim format din corset, chiloți și parfum. În 1553, Catherine de’ Medici revoluționa mersul și purta prima pereche de pantofi cu tocuri înalte din istoria modei. Prin noile accesorii de modă, femeile puteau să-și exprime libertatea de gândire printr-o nouă expresivitate a trupului.

În filozofia brandului, tema centrală este conceptul clasic modern. Designerul a mixat cu creativitate Renașterea cu Barocul, ambele curente artistice având principii compoziționale valabile și astazi: ordine, linearitate, echilibru, proporții de aur sunt combinate cu linii curbe, motive vegetale, accente dramatice. Spre exemplu, ochelarii Catherine de’ Medici 1553 se inspiră din armoniile trecutului, însă sunt exemple de modernitate deoarece apelează la materiale speciale și înalte tehnologii, titanul fiind expresia celui mai versatil material din industria ochelarilor.

 

Despre Catherine de’ Medici 1553 Eyewear

Născut din anii de experiență ai lui Giovanni Accongiagioco și elanul creativ al designerului Francesca Pisano – fondatoarea și coordonatorul artistic – Catherine de’ Medici 1553 Eyewear reprezintă amestecul perfect între design, motivele istorice și feminitatea modernă.

Lansată în 2017, Catherine de’ Medici 1553 Eyewear este astăzi una dintre foarte puținele colecții feminine care-și pot revendica apelativul „accesorii de lux”. Fiecare ramă de ochelari se remarcă printr-o înaltă calitate, apelând la cele mai fine și mai prețioase materiale. Colecția Catherine de’ Medici 1553 Eyewear se diferențiază prin caracterul exclusiv, atribut susținut de tehnicile artizanale și soluțiile inovatoare specifice atelierelor de dimensiuni reduse, capabile să producă cu meticulozitate produse de serie mică sau unicate.

Colecția actuală include rame de vedere (23 de modele) și ochelari de soare (21 de modele). Asociate cu stilul modern glamour, majoritatea monturilor au frontaluri oversize și ele optează fie pentru structuri integral formate din titan pur sau acetat de celuloză, fie pentru structuri mixte în care sunt folosite aceleași două ingrediente. Tipologia predominantă este frontalul de tip cerc închis, formele asociate clasicei modernități feminine fiind frontalurile cat-eye, butterfly, round sau frontalurile poligonale.

Potrivit viziunii designerului Pisano, femeia Catherine de’ Medici este încrezătoare, sofisticată, modernă, plină de farmec și seducătoare. Ea caută alternative viabile la masificare, considerând ochelarii drept cele mai vizibile și autentice expresii ale personalității, senzualității, artelor și tehnologilor contemporane. Inspirându-se din modernitatea feminină ce transcende continentele, ramele de ochelari Catherine de’ Medici sunt mult mai mult decât un accesoriu. Mesagere ale unei clasice modernități, ele devin icoane ale adevăratei eleganțe, evocând o puternică expresivitate ce derivă din frumusețe, dorință și pasiune.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Începând cu octombrie 2019, colecţia de ochelari Catherine de’ Medici 1553 este distribuită în România de Sover Optica.

Apăsați aici pentru mai multe detalii privind colecția de ochelari Catherine de’ Medici 1553.