Henry Jullien ● peste 100 de ani de tradiție în domeniul ochelarilor lucrați manual

 

2021 ● Peste 100 de ani de lunetterie haute de gamme

Henry Jullien Lunetier este unul dintre fabricanţii tradiţionali ai industriei franceze a ochelarilor, a cărui vechime şi-a pus amprenta pe renumele mondial al Munţilor Jura, acolo unde, de peste 150 de ani, ochelari de colecţie sunt creaţi de artizani desăvârşiţi, recunoscuţi în întreaga lume sub denumirea de lunetieri.

Fondat în anul 1921, atelierul de creaţie Henry Jullien a ramas fidel celui mai nobil dintre materiale, prelucrarea aurului doublé asigurându-i astăzi o poziție privilegiată pe piața mondială de profil: 80% din procesul de producţie necesită muncă artizanală, fiind nevoie de aproximativ 270 operaţiuni pentru a realiza o ramă din aur. După 103 de ani, francezii de la Henry Jullien sunt singurii lunetieri din categoria luxury eyewear care stăpânesc perfect procesul de fabricaţie a ochelarilor din aur doublé. Purtând emblema 100% Made in France, toate monturile Henry Jullien se disting atât prin estetică, ergonomie și confort, cât și printr-o minuțioasă elaborare a fiecărui detaliu.

 

2023 ● Maison Henry Jullien devine  iVision Tech France

Pe 22 septembrie 2023, compania italiană  a achiziționat Maison Henry Jullien, activitatea continuând în atelierul istoric din Lons-le-Saunier. Potrivit dl , noul președinte iVision Tech France (fostul Maison Henry Jullien), “obiectivul acționarilor este să exploreze oportunitățile pentru dezvoltarea afacerii la scară globală. În prezent suntem deja prezenți în 26 de țări și dorim să extindem brandul Henry Jullien la nivel mondial, valorificând experiența și angajamentul nostru de a oferi produse de înaltă calitate.”

iVision Tech este un fabricant italian de ochelari ce operează preponderent în segmentul B2B. Cu o capacitatea anuală de 1,2 milioane de perechi, oferta iVision Tech acoperă segmentele luxury eyewear, precum și eyewear designer. În octombrie 2020, iVision Tech a cumpărat celebra fabrică Safilo de la Martignacco cu intenția de a pune bazele unui centru independent de ochelari în regiunea Friuli-Venezia Giulia (nord-estul Italiei). Pe o suprafață de aproape 5000 mp, cei 150 de angajați reușesc să producă zilnic aproximativ 4000 de rame pentru ochelari și 6000 de semifinite. Începând cu 3 august 2023, iVision Tech este listată la Bursa din Milano pe segmentul EGM (Euronext Growth Milan).

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Începând cu luna mai 2011, colecţiile de ochelari Henry Jullien sunt distribuite în România de către Sover Optica.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Apăsați aici pentru mai multe detalii asupra istoricului Henry Jullien.

Apăsați aici pentru videoclipul aniversar 10o de ani Henry Jullien.

Stefano Fulchir despre Henry Jullien în  acordat Milano Finanza (2023 dec)