Medical Optical Imaging (Moptim)

 

Înființată în 2003 de către dl Mr. Hui Wang, compania chineză Moptim este un operator global în domeniul tehnologiilor medicale, introducând soluții  inovatoare – la prețuri accesibile – în categoria aparatelor de investigație oftalmologică. Acronimul  „MOPTIM” derivă din denumirea companiei “Medical Optical Imaging”.

Cooperarea strânsă cu universitățile și spitalele reprezintă cheia inovației Moptim. În 2005, Moptim a început să colaboreze cu Universitatea Tsinghua și, împreună, au înființat un laborator axat pe cercetarea tomografiei în coerență optică (OCT), care a devenit primul laborator de cercetare pentru industrializarea tehnologiei OCT în oftalmologie.

Cu un departament prolific de cercetare-dezvoltare – ce a generat peste 100 de patente – și cu un portofoliu de peste 5000 de aparate instalate în întreaga lume, Moptim este azi liderul pieței chineze de OCT.

Capacitatea de producție este o altă cheie a succesului Moptim. Întregul ciclu de fabricație, de la producerea și asamblarea componentelor optice și mecanice, până la controlul calității, este realizat de compania-mamă Shenzhen Certainn Technology Co., Ltd., ce deține marca de certificare TÜV SÜD atât pentru conformitatea sistemului de management al calității ISO 9001, cât și pentru produsele sale medicale ISO 13485.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Începând cu octombrie 2021, familia de produse MOPTIM fabricate de Shenzhen Certainn Technology Co., Ltd sunt distribuite în România de către Sover Optica.