QuickSee ● cel mai precis autorefractometru portabil din lume

 

Broșura tehnică QuickSee – 2023

 

Pornind de la impactul global al vederii deficitare*, PlenOptika a proiectat și fabricat QuickSee™, cel mai precis autorefractometru portabil din lume. În primii 5 ani de la lansarea pe piață, peste 5 milioane de persoane din 45 de țări au beneficiat de evaluările binoculare efectuate cu QuickSee.

Ușor de utilizat și având o mare viteză de măsurare – maxim 10 secunde pentru ambii ochi, QuickSee este un dispozitiv medical esențial pentru a combate o posibilă pandemie de miopie generată de erorile de refracție necorectate. Combinând vizualizarea binoculară și aberometria frontului de undă, QuickSee permite o refracție clinică obiectivă de mare precizie, oriunde s-ar desfășura măsurătoarea și în orice condiții de iluminare. Studii statistice și cercetări clinice dovedesc că nu există nicio diferență semnificativă între ochelarii executați după examenul subiectiv de refracție în raport cu cei rezultați din măsurătorile QuickSee.

Tehnologia QuickSee a fost dezvoltată la Massachusetts Institute of Technology, prestigioasa instituție nord-americană fiind și locul în care s-au conceput primele prototipuri. În decembrie 2021¸ QuickSee a fost ales să participe la EXPAND, un proiect de cercetare al sănătății spațiale derulat în cadrul programului internațional condus de Institutul de Cercetare Translațională pentru Sănătatea Spațială (TRISH ● Translational Research Institute for Space Health’s). Pentru 12 zile, QuickSee este folosit pentru măsurarea refracției oculare a unui vizitator privat al Stației Spațiale Internaționale (ISS), cu scopul de a analiza efectele zborului spațial, în beneficiul sănătății viitorilor exploratori.

Pentru calitățile unice ale autorefractometrului QuickSee, Societatea Internațională de Optică și Fotonică (SPIE) a recompensat PlenOptika cu trofeul PRISM Award 2022, premiul fiind acordat în categoria Dispozitive biomedicale. În seara de 26 ianuarie 2022, la San Francisco, dl Kent Rochford, președintele SPIE, a apreciat atât “tehnologiile inovatoare integrate de QuickSee, cât și impactul global pe care acest dispozitiv medical îl are asupra investigării refracției și îngrijirii vederii.”

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Pentru mai multe detalii privind autorefractometrul QuickSee, puteți vizita pagina oficială.

Videoclipul de promovare QuickSee (30 sec) este disponibil aici.