Briot International

 

Briot International este recunoscut drept “expert” în sectorul mașinilor de șlefuit lentile pe contur adecvate oricăror cerințe, compania remarcându-se prin controlul calității serviciilor livrate partenerilor de afaceri. Fie că deservesc un singur atelier de optică, fie că se adresează unei rețele de magazine, echipamentele Briot se evidențiază prin precizia și viteza prelucrării, calități dublate de fiabilitate, productivitate și design.

Marca Briot a fost fondată în anul 1934, devenind rapid un brand recunoscut în întreaga lume pentru calitate, inovație, precum și pentru capacitatea de a furniza continuu produse performante, fiabile și accesibile, adecvate cerințelor unei piețe aflate în continuă schimbare. Pentru a-și maximiza profitabilitatea, opticienii din întreaga lume beneficiază de experiența profesională și expertiza tehnică a echipei Briot International. Cei peste 300 de tehnicieni răspândiți la nivel mondial gestionează aproximativ 30.000 de mașini de șlefuit, reușind să vândă anual peste 2.000 de aparate noi.

Începând cu 2010, marca Briot aparține Luneau Technology (LT), un grup francez specializat în furnizarea de aparatură optică de mare precizie destinată echipării cabinetelor oftalmologice și atelierelor de optică. La ora actuală, portofoliul LT include 3 branduri: Briot®, Weco® și Visionix®. Luneau și Visionix au fuzionat în 2003, ambele societăți deținând o lungă tradiție în sectorul aparatelor de optometrie și oftalmologie, portofoliul lor de produse incluzând un număr de 30 de patente și brevete. 10% din profit este redirecționat anual în activități de cercetare și dezvoltare, pentru a garanta clienților LT cel mai înalt nivel de tehnologie la cel mai bun nivel de preț. Strategia succesului Luneau Technology se bazează pe orientarea spre client, grupul căutând constant să soluționeze solicitările pieței printr-o rețea internațională de 7 subsidiare și 130 de distribuitori ce deservesc 100 de țări ale lumii.

Sistemul de șlefuit Briot Attitude a câștigat trofeul SILMO d`Or 2015

În seara de vineri, 25 septembrie 2015, la Paris, Luneau Technology a câștigat renumitul trofeu SILMO d`Or 2015 pentru Briot Attitude, cel mai recent sistem de șlefuit din segmentul premium aparținând echipamentelor profesionale pentru laboratoare de optică medicală. Trofeul a fost acordat pentru aportul la progresul opticii medicale în categoria Materiale-Echipamente, Briot Attitude fiind echipată cu o suită de inovații patentate de Briot ce au menirea de a spori simultan viteza de lucru, calitatea şi precizia execuţiei. Apasă aici pentru mai multe detalii privind distincția acordată Briot Attitude.

Briot Alta Evolution a fost nominalizată la trofeul SILMO d`Or 2016

Sistemul de șlefuit Alta Evolution a fost nominalizat la distincția SILMO d`Or 2016  nu numai pentru avantajul celor 5 moduri de șlefuire, ci și pentru câteva tehnologii patentate de Briot:

- GraviTech® permite reproducerea perfectă a formei lentilei și dimensionarea acesteia în doar 4 secunde. Sistemul optic GraviTech® poate traduce în coordonate 3D forma anoului monturii, acest aspect fiind un avantaj în cazul lipsei demolensului.

- Best-Fit® Technology permite o șlefuire extrem de precisă în cazul monturilor glazant printr-un regim dinamic de găurire și frezare a canalului.

— — — — — — — — —

Începând cu luna septembrie 1998, echipamentele Briot sunt distribuite în România de către Sover Optica.

Apăsați aici pentru mai multe detalii privind portofoliul de produse Briot International.