Despre Noi

Sover Optica promovează cultura vederii în România

Sover Optica este unul din primii operatori lansați pe piața de articole optice din România, fiind specializat în distribuția națională de rame pentru ochelari, ochelari de soare și accesorii, aparate destinate cabinetelor de optometrie sau oftalmologie, echipamente și instrumente pentru atelierele de optică medicală sau saloanele de optică.

Sover Optica are convingerea că îngrijirea vederii solicită o abordare multisectorială integrată, având nevoie de resurse și competențe adecvate celui mai important și celui mai solicitat dintre simțuri. Suntem implicați în distribuția națională de produse dedicate corectării sau protejării vederii, în comercializarea de echipamente necesare executării ochelarilor și de aparate destinate prescriptorilor în evaluarea acuității vizuale ori examinării țesuturilor oculare.

Sover Optica este devotată 100% promovarii “culturii vederii” și educației pentru sănătate oculară în România. Produsele noastre conferă purtătorilor siguranța menținerii sănătății vederii, precum și libertate deplină de acțiune, în perfectă armonie cu stilul propriu de viață și aspirațiile individuale.  (misiunea Sover Optica)

Sover Optica în 2023

Sover Optica este o societate cu capital privat integral românesc, obiectul principal de activitate fiind distribuţia naţională de articole optice dedicate îngrijirii vederii.

Portofoliul de produse include rame pentru ochelari, ochelari de soare și accesorii, Sover Optica fiind distribuitor autorizat al unor importanți producători din Italia, Franța, Japonia, Coreea și China.

În privința examinării oculare, Sover Optica comercializează unități oftalmologice (Meccanottica Mazza-Italia) și aparate multifuncționale de investigație comprehensivă a vederii (Visionix VX650VX120+ și VX130), oferta fiind completată cu autorefractometre, tonometre non-contact, aplanotonometre, fundus-camere, biomicroscoape, topografe, pachimetre, perimetre, foroptere automate, proiectoare de teste, truse de lentile, precum și un sortiment variat de instrumente de testare a acuității vizuale (Shin-Nippon-REXXAM Japonia, Visionix-Franța ScienceTera-Coreea, Medmont-Australia, Canton- China și YEASN- China).

Alături de aceste aparate tip desktop, portofoliul Sover Optica include și aparate portabile de investigare a vederii. QuickSee și QuickSee Free sunt cele două generații de autorefractometre portabile capabile să măsoare refracția fiecărui ochi în doar 10 secunde, cu o precizie comparabilă cu aparatele tradiționale. Prin intermediul ambelor generații QuickSee, se oferă o soluție concretă unui deziderat major privind ameliorarea vederii la nivel mondial* – creșterea cu 40% a acoperirii globale privind diagnosticarea și tratamentul  până în 2030.

Gama de produse pentru atelierul de optică medicală include echipamente pentru montajul și calibrarea ochelarilor – mașini automate de prelucrat lentile pe contur (Briot- Visionix Franța), autolensmetre (Shin Nippon by Rexxam și Visionix), instrumente ori consumabile specifice (Briot și Centro Style-Italia). Pentru toate aceste aparate și echipamente, societatea asigură servicii de consultanță tehnică, asistență, reparații si mentenanță atât în perioada de garanție, cât și în post-garanție. Pe lângă produse performante, Sover Optica oferă o gamă largă de servicii personalizate, ce pornesc de la consultanță pentru demararea și dezvoltarea afacerii, ajungând până la definirea conceptului de magazin, design interior si merchandising, instruire și informare profesională.

Experiența acumulată în cei peste 30 de ani de activitate în sectorul îngrijirii vederii din România au permis consolidarea reputației Sover Optica, societatea colaborând azi cu peste 500 de magazine de optică medicală și optometrie, precum și cu cabinete, clinici și spitale de oftalmologie.

“Produsele și serviciile noastre ne recomandă drept un promotor al excelenței,  fie că ne referim la sănătatea vederii, fie că privim expresivitatea accesoriilor vederii. Sover Optica este un susținător continuu al profesioniștilor vederii – opticieni sau prescriptori – în eforturile lor zilnice pentru compensarea viciilor de refracție și pentru configurarea unor echipamente optice individuale adaptate nevoilor din ce în ce mai complexe ale purtătorilor.”  (Doina Badiu, director general Sover Optica)

 

*Creșterea globală a numărului de lucuitori, îmbătrănirea populației, sporirea prevalenței miopiei, precum și cele peste 2,2 miliarde de persoane cu vedere deficitară (inclusiv cei fără vedere) au determinat statele lumii să-și modifice strategia mondială privind calitatea îngrijirii vederii. Rezoluția “”reprezintă primul acord al membrilor ONU ce angajează comunitatea internațională în procesul de îngrijire oculară, prevăzând ca, până în 2030, orice locuitor al planetei să poată accesa serviciile de îngrijire a vederii, oriunde și oricând. Rezoluția corelează îngrijirea vederii cu 11 din cele 17 obiective majore incluse în “Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă a Organizației Națiunilor Unite”. Sănătatea și bunăstarea, eliminarea sărăciei, educația de calitate, munca decentă, conservarea mediului, anularea inegalităților și orașe durabile sunt doar unele din obiectivele ONU pe care calitatea vederii le poate influența decisiv.