Blackfin

 

Catalogul Blackfin – Optical

Catalogul Blackfin – Sun

BLACKFIN este brandul care reprezintă cel mai bine compania noastră și care întruchipează toate valorile Pramaor. De aceea ne-am decis să ne concentrăm eforturile noastre de marketing exclusiv pe linia BLACKFIN, pentru a-i consolida reputația pe piața mondială a ochelarilor din titan.

(Nicola Del Din, președintele Pramaor)

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Blackfin este un singurul house brand al fabricantului Pramaor și identifică ochelari confecționați din titan sau beta-titan, colecția fiind poziționată în segmentul eyewear designer. Brandul Blackfin – patentat, proiectat și fabricat de Pramaor Italia – reprezintă mixul perfect dintre confort, design și tehnologie. Blackfin înseamnă vitalitate și energie, perfecționism și pasiune, viziune și curaj, etică si responsabilitate socială. Blackin ilustrează excelența italiană, confirmând prin conceptul “neomadeinitaly” că responsabilitatea corporatistă s-a extins de la etapele de fabricație specifice monturilor optice, la impactul social și sporirea calității vieții pe care purtarea acestor produse le determină.

Designul, confortul, durabilitatea și imaginea socială sunt atribute apreciate de toți fanii monturilor Blackfin. De aceea, Blackfin utilizează materii prime de cea mai înaltă calitate, titanul sau beta-titanul de mare puritate fiind importate din Japonia. Colecția Blackfin deține o caracteristică unică în industria ochelarilor, brațele din beta-titan ale monturilor având grosimi de 0,5 mm. Titanul excelează prin durabilitate, rezistență, comportament antialergenic, stabilitate fizică și chimică, performanțele sale unice fiind utilizate în aeronautică, medicină, industria apărării și a obiectelor personale.

Blackfin experimentează noi frontiere ale utilizării titanului, realizând forme bine proporţionate, cu o precizie şi acurateţe fără precedent. Prin intermediul unor procese proprii bazate pe soluții tehnice inovative, Blackfin oferă purtătorilor de ochelari accesorii de o înaltă calitate, remarcabile prin stil şi personalitate, situate la granița dintre artă, design și tehnologie aplicată. Prin suplețea și cromatica monturilor, Blackfin provoacă experiențe multisenzoriale și invită imaginația la călătorie, la evadare.

Blackfin deține două trofee  SILMO d’Or 

Cu ochelarii de soare BF822 ARC, Blackfin câștigă Premiul Special al Juriului“ la cea de-a XXIV-a ediție SILMO d’Or

Designerul Corrado Rosson se remarcă prin abordarea consecventă a inovațiilor ce redefinesc realizarea structurii monturilor optice. Blackfin avea deja în palmares un trofeu SILMO d’Or (2015) în categoria “Monturi optice – inovație tehnologică”. Patentat de Pramaor și inspirat de forma colților de rechin, Shark-Lock® constituie un detaliu tehnic ingenios ce asigură blocarea fără șuruburi a anourilor ce intră în componența modelelor BF731 Tiwi și BF 732 Eagle. Anul trecut, Blackfin BF 801 Slot Sun a fost nominalizat la cea de-a XXIII-a ediție a premiilor SILMO d’Or în categoria “Ochelari de soare” pentru o soluție tehnică inovativă – fabricat dintr-o singură placă de beta-titan, frontalul ochelarilor de soare Blackfin BF 801 Slot Sun nu utilizează șuruburi pentru susținerea lentilelor.

Blackfin Lamina Plus – mix între beta-titan și acetat de celuloză

Blackfin Lamina Plus, colecție lansată în februarie 2017, propune un nou mod de abordare a monturii, purtătorii atrași de contrastele dintre texturi putând opta pentru un frontal confecționat dintr-un mix de materiale: beta-titan și acetat de celuloză. Manufacturate integral în Italia, cele patru modele din colecția Lamina Plus utilizează acetat de înaltă calitate, secțiunea delicată a inelelor inserate în anourile structurii din beta-titan conferindu-le o expresie coerentă cu întreaga familie Blackfin.

Pentru cei care au deja o pereche de ochelari, monturile Blackfin sunt un prilej de schimbare. Pentru cei care îndrăgesc ochelarii cu personalitate și caută un accesoriu de imagine fiabil și biocompatibil deopotrivă, ochelarii Blackfin sunt alegerea perfectă. În peisajul actual dominat de modele ce-și împrumută formele, colorate într-o paletă clasică și utilizând materiale deja cunoscute, ramele de ochelari Blackfin se disting prin energie, emoție, cutezanță și autencitate. Ele oferă o alternativă remarcabilă prin aerul neconvențional, fiind mesagerii creativității specifice unui eyewear designer de sorginte italiană.

Filosofia mărcii e rezumată lapidar și convingător, “Looking Beyond. Always” fiind sloganul Blackfin ce îndeamnă purtătorii să-și depășească limitele.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Începând cu 26 octombrie 2012, ochelarii Blackfin sunt distribuiți în România de către Sover Optica.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Pentru mai multe detalii asupra Blackfin, puteți accesa:

1. S brandului Blackfin.

2. Videoclip Blackfin/Colourscape campaign 2022 (eng)

2. Broșura  “Blackfin– house brandul Pramaor” (iunie 2013)

3. Pagina web Blackfin