Pramaor – 53 de ani de excelență italiană

 

Pramaor este o companie decisă să privească dincolo de orizonturi, să se îndepărteze de convenții și să cerceteze mereu noi limite în privința materialelor și tehnologiilor de prelucrare, din dorința de a excela și de a se autodepăși.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Pramaor este un fabricant italian poziţionat drept lider în gestionarea proceselor de producţie a ramelor de ochelari din titan. În 1991, Pramaor şi-a asumat viziunea de a deveni o companie de nişă, specializată pe o singură direcţie de activitate. După 33 de ani, Pramaor deţine rolul de etalon în producţia ramelor de ochelari din titan și beta-titan, fapt dovedit de recentele brevete de invenţie omologate fie în colecția curentă Blackfin One sau Blackfin Razor, fie în cele destinate monturilor mixte – Blackfin Aura sau monturilor rimless – Blackfin Air. De asemenea, inovația Blackfin e prezentă și în liniile exclusive – Blackfin Black Edition.

Brandul Blackfin – patentat, proiectat și fabricat de Pramaor Italia – reprezintă mixul perfect dintre confort, design și tehnologie. Departamentul de creație Blackfin are meritul de a fi proiectat și patentat o serie de inovații ce au crescut notorietatea colecției la nivel global. În septembrie 2015,  în categoria “Monturi optice – inovație tehnologică”,  Pramaor a primit distincția SILMO d’ Or pentru Shark-Lock®, un sistem de blocare fără șuruburi a anoului printr-un detaliu tehnic ingenios ce intră în componența modelelor BF731 Tiwi și BF 732 Eagle. Un an mai târziu, Blackfin era nominalizat pentru a doua oară consecutiv la trofeul SILMO d’Or pentru o soluție tehnică inovativă aplicată modelului BF 801 Slot Sun, ochelari de soare ce nu utilizează șuruburi pentru susținerea lentilelor.

În seara de 7 octombrie 2017, la Grand Palais Paris, Blackfin cucerește al doilea trofeu SILMO d’Or 

Blackfin a reușit să fie premiat a doua oară la SILMO pentru un model de ochelari de soare. Designerii bulgari Livia Stoianova și Yassen Samouilov, președinții juriului  în cea de-a XXIV-a ediție a galelor SILMO d`Or, au acordat “Special Jury Prize” unui model extrem de sobru și minimalist, Blackfin BF822 ARC urmând linia modelului anterior BF801 Slot Sun.

În 2021, compania din Taibon Agordino aniversează cel de-al 50-lea an de activitate și are un palmares notabil. Blackfin, singurul house brand dedicat colecțiilor de ochelari confecționați din beta titan și produși 100% în Italia, a reușit să-și continue evoluția pozitivă, ajungând la o cifră de afaceri de 10,1 milioane de euro. În 2017, exporturile au crescut cu 32% comparativ cu 2016, ajungând la 7,2 milioane de euro, în timp ce vânzările pe piața italiană au crescut cu 17,5%. În cadrul departamentului operațional din Taibon Agordino lucrează 80 de persoane, zilnic fiind produse 650 de monturi. Deoarece 77% din producție este destinată exportului, Blackfin ajunge în peste 40 de țări prin intermediul celor 25 de distribuitori locali sau direct, prin cei 30 de agenți de vânzări din Italia, Austria, Danemarca, Elveția, Franța, Germania, Grecia, Marea Britanie și Spania.

Pramaor - cea mai bună companie de talie medie din regiunea Veneto (mai 2019)

Pentru meritele sale în industria italiană de ochelari, Pramaor a primit premiul pentru cea mai bună companie de talie medie din regiunea Veneto. Programat la data de 14 mai 2019, evenimentul s-a desfășurat în cadrul Belmond Hotel Cipriani din Veneția, fiind organizat de periodicul național .

 

Blackfin Black Shelter – sediul Pramaor e un exemplu de arhitectură sustenabilă

Inaugurat în decembrie 2020, noul sediu operațional Pramaor este singura construcție din provincia Veneto ce a primit certificarea de către CasaClima, o agenție publică a Companiei Autonome din Bolzano care omologhează calitatea energetică a clădirilor. Proiectat de arhitectul Nicola De Pellegrini/Anidride Design, edificiul  Blackfin Black Shelter este un exemplu de sustenabilitate, confirmând astfel respectul Blackfin pentru mediu, angajați și comunitatea locală.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Pramaor – puncte forte

1. Pramaor este unicul fabricant mondial capabil sa utilizeze brațe din beta-titan prelucrat sub forma unor lamele groase de 0,5 mm, a căror vernisare se realizează printr-un proces de anodizare electrochimică.

2. Pramaor personalizează fiecare pereche de ochelari, alocându-i un index specific. Prin identificarea lotului de fabricație, sunt punctate unicitatea designului, înalta atenție acordată finisajelor, precum și rigoarea managementului calității.

3. Datorita nivelului remarcabil de calitate a produselor sale, Pramaor  a fost aleasă de catre Guvernul de la Roma drept ambasador al excelenței pentru “Made in Italy” în cadrul reuniunii statelor G8 din perioada 8-10 iulie 2009, de la L’Aquila. Cu acel prilej, 30 de șefi de state ai marilor puteri au primit un kit omagial conținând 2 perechi de ochelari de soare produși de Pramaor. Ediția specială a inclus Bioeyes BE582 Aria SUN, un model ultra-slim și Blackfin BF575 Vulcano, un model clasic, ambele monturi din beta-titan fiind prevăzute cu lentile polarizante.

4. Designul colecțiilor Pramaor este realizat 100% în propriul departament de proiectare.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Începând cu luna octombrie 2012, ochelarii BLACKFIN sunt distribuiți în România de către Sover Optica.

Apăsați aici pentru mai multe detalii privind colecțiile de ochelari BLACKFIN fabricate de Pramaor.