La începutul vacanţei estivale, VX-120 reinventează conceptul examinării oftalmologice all inclusive

Deoarece vederea nu intră niciodată în vacanţă, Sover Optica participă la cea mai importantă reuniune profesională dedicată chirugiei oculare din România, venind în sprijinul oftalmologilor cu un nou concept all inclusive: aparatul revoluţionar VX-120 Visionix. Noul echipament  integrează 7 măsurători oculare - refracţie, keratometrie, aberometrie, topografie, pupilometrie, tonometrie și analizarea camerei anterioare, fiind expus în premieră naţională în cadrul celei de-a doua ediţii a Congresului Societăţii Române de Cataractă şi Chirurgie Refractivă (SRCCR) ce se desfăşoară în intervalul 19-21 iunie 2015, la Hotelul Europa din Eforie Nord.

VX-120 completează portofoliul actual de produse din categoria “aparatelor pentru investigaţia sănătăţii vederii şi testarea acuităţii vizuale”, oferind o nouă experienţă în procesul evaluării comprehensive a globilor oculari. Explorarea globală efectuată cu VX-120 pe baza scanării pre-programate permite nu doar investigarea computerizată a refracţiei sau investigarea glaucomului, ci şi examinarea post-operatorie a ţesuturilor intraoculare utile în cazul implanturilor de cristalin ori în chirurgia refractivă. Este important de subliniat faptul că, utilizând VX-120, oftalmologul obține un set complet de rezultate privind starea de sănătate a vederii: topografie corneană, depistarea cataractei, analiza opacităţii, tomografie volumetrică sau măsurarea tensiunii intraoculare. Pe lânga investigarea corneei, VX-120 permite și probarea virtuală a lentilelor de contact.

După cum afirmă dl Cristian Ghemiş, responsabilul departamentului Sover-Echipamente, “noul VX-120 este asemănător unui ochi inteligent ce depistează cataracta şi, implicit, dacă este necesar, faciliteză prescrierea unui tratament adecvat fiecărui pacient şi urmărirea evoluţiei acestei afecţiuni cu un impact social deosebit de semnificativ la scară globală. Pe lângă o incredibilă versatilitate şi portabilitate, VX-120 se remarcă prin designul compact şi interfaţa grafică intuitivă, atribute-cheie ce poziţionează aparatul în categoria inovaţiilor revoluţionare din imagistica oftalmologică a mileniului trei.”

Referindu-se la statutul de pionierat al companiei, confirmat prin lansarea noului VX-120 în rândul prescriptorilor români, dl Valentin Pareșcura, directorul de imagine Sover Optica, subliniază: “În epoca actuală, performanţa în oftalmologie depinde atât de abilităţile medicului, cât şi de ştiinţa asimilării şi utilizării noilor tehnici de investigare sau proceduri operatorii. Ele prefigurează îmbunătăţirea actului medical, creşterea eficienței tratamentului şi reducerea timpului alocat, oferind pacienţilor şanse rapide de însănătoşire şi, firesc, bucuria de a vedea. VX -120 este un aliat al medicilor de succes şi, în viitorul apropiat, prevăd că va echipa din ce în ce mai multe cabinete oftalmologice.”

Având în vedere misiunea asumată în sloganul “Vedere fără frontiere” şi convinsă de importanţa îngrijirii şi menţinerii sănătăţii oculare pe tot parcursul vieţii, Sover Optica vine în întâmpinarea oftalmologilor prin intermediul unei oferte diversificate din care nu lipsesc nici aparate ce sprijină fie prevenţia cataractei, fie tratamentul sau urmărirea evoluţiei postoperatorii a acestei afecţiuni. De exemplu, autolensmetrul Shin-Nippon SLM-6000, este înzestrat cu funcţia de evaluare a gradului de transmitanță a radiaţiei ultraviolete, un parametru esenţial pentru decizia de achiziţie a unor ochelari echipaţi cu un sistem optic menit să asigure protecţia vederii împotriva penetrării razelor UV. Orice măsurătoare efectuată cu SLM 6000 contribuie decisiv la diferenţierea serviciilor centrului de optică medicală, conferindu-i statutul de expert în privinţa evaluării ochelarilor de soare destinați profilaxiei primare a afecţiunilor cauzate de expunerea excesivă la radiaţiile solare.

Pe lângă aceste două aparate, la standul Sover Optica-Echipamente sunt etalate aparate de investigare a vederii din portofoliul curent al companiei – autorefractometrul Shin-Nippon R-800, aplanotonometrul Shin-Nippon NCT-200, biomicroscopul Shin-Nippon SL-45DX, unitatea oftalmologică Pure CL (Meccanottica Mazza – Italia) și trusa de lentile Shin-Nippon.

- – - – - – # # #  – - – - – -

Despre Congresul Societății Române de Cataractă și Chirurgie Refractivă

Congresul SRCCR este o reuniune anuală specializată adresată celor mai reputaţi specialişti oftalmologi români din domeniu. Prin anvergura ştiinţifică şi participarea internaţională, reuniunea consolidează evoluţia oftalmologiei româneşti în demersul alinierii la standardelor actuale ale medicinei practicate la nivel mondial. Pentru mai multe detalii privind programul şi tematica congresului SRCCR, vizitaţi pagina web sau vizionaţi videoclipul de promovare.

Despre cataractă

Cataracta este o afecţiune oftalmologică frecventă ce determină scăderea progresivă a vederii prin pierderea transparenţei cristalinului. Cataracta poate fi congenitală sau dobândită. Ea nu reprezintă o peliculă asemănătoare pielii care acoperă ochiul sau cristalinul, ci reprezintă o schimbare graduală în structura acestuia, care face vederea din ce în ce mai înceţoşată. Cataracta se poate forma pe oricare dintre cele trei straturi ale lentilei: capsula, cortexul sau nucleul. Riscul de a dezvolta cataracte corticale creşte, odată cu expunerea excesivă la razele ultraviolete.

Despre impactul cataractei la nivel mondial

Conform statisticilor internaţionale, cataracta este o afecţiune netransmisibilă ce determină slăbirea acuităţii vizuale, netratarea acesteia ducând la pierderea definitivă a vederii. Anual, peste 20 milioane de intervenții chirurgicale de cataractă sunt efectuate la nivel mondial. Importanţa cataractei este confirmată și în primul raport de monitorizare globală a Asigurării Universale de Sănătate, un document recent publicat de Banca Mondială și Organizația Mondială a Sănătății și estinat evaluării progresului privind Asigurarea Universală de Sănătate. Intervenţia chirurgicală de cataractă este unul din cei treisprezece indicatori promovaţi în cadrul raportului pentru monitorizarea protecției financiare şi a gradului de acoperire a serviciilor de sănătate din societatea contemporană.

 

Despre chirurgia refractivă

Chirurgia refractivă defineşte metodele chirurgicale prin care sunt corectate deficienţe de vedere precum miopia, hipermetropia sau astigmatismul. Cu ajutorul chirurgiei refractive este eliminată dependenţa pacientului ametrop de un dispozitiv de corecţie optică (ochelari sau lentile de contact). Viciile de refracţie sunt corectate fie prin remodelarea corneei -  chirurgie refractivă la nivel cornean, fie prin chirurgia cristalinului în scop refractiv – implantarea unor dispozitive medicale, implante fakice în camera anterioară a ochiului sau înlocuirea cristalinului natural cu un cristalin artificial.

Despre Sover Optica

Sover Optica este o societate cu capital privat integral românesc a cărei obiect principal de activitate este distribuţia naţională de articole optice dedicate vederii umane. Asumându-și rolul de promotor al culturii vederii în România, sintetizat în sloganul „Vedere fara frontiere”, Sover Optica comercializează atât colecții de ochelari produse de importanți fabricanți din industria internaţională a ochelarilor, cât și aparatură performantă de investigare a vederii – autorefractometre, aplanotonometre, foroptere automate, biomicroscoape, proiectoare de teste și truse de lentile (Shin-NipponLuneau-Visionix, Sciencetera), unități oftalmologice (Meccanottica Mazza) – precum și echipamente pentru montajul și calibrarea ochelarilor – mașini automate de șlefuit lentile pe contur (Briot), autolensmetre (Shin-Nippon și Luneau-Visionix) și consumabile (BriotCentro Style).

Prezentarea Sover Optica apare la pagina 78, în broșura “Programul congresului SRCCR”.

Macheta publicitară VX-120 este publicată la pagina 26 a suplimentului Oftalmologia_2015 editat de Medical Market (mai 2015).

Despre Visionix

Luneau Technology (LT), un grup internaţional specializat în furnizarea de aparatură oftalmologică destinată echipării cabinetelor oftalmologice şi atelierelor de optică. Din portofoliul LT fac parte 3 branduri: Briot, Weco şi Luneau Visionix. Luneau şi Visionix au fuzionat în 2003, ambele societăţi deţinând o lungă tradiţie în sectorul aparatelor de optometrie şi oftalmologie, portofoliul lor de produse incluzând un număr de 30 de patente şi brevete. 10% din profit este redirecţionat anual în activităţi de cercetare și dezvoltare, pentru a garanta clienţilor LT cel mai înalt nivel de tehnologie la cel mai bun nivel de preţ.

Despre Meccanottica Mazza

Meccanottica Mazza este un fabricant italian cu tradiţie de peste 20 de ani în realizarea de echipamente pentru investigații optometrice și oftalmologice. Compania gestionează întregul ciclu de producție, fiind capabilă să livreze la comandă cele mai complexe unităţi oftalmologice și, implicit, să integreze toate procesele necesare personalizării: birou de proiectare, atelier de producție, linie de vopsitorie, linie de asamblare, banc de testare și ambalare.

Punctele forte ale companiei sunt calitatea şi fiabilitatea produselor, trăsături dublate de un design atrăgător şi frapant. Aspectul unic al oricărei unităţi sau oricărui reper din ansamblu constituie un atu incontestbil al produselor realizate de Meccanottica Mazza. Toate produsele MM sunt conforme cu standardele internaţionale de siguranţă şi calitate CE.

Despre Shin-Nippon

Brandul Shin-Nippon a fost fondat de Ajinomoto Trading Incorporation, în 1957, fiind un nume de referinţă în sectorul instrumentelor oftalmologice de mare precizie fabricate în Japonia. Portofoliul Shin-Nippon cuprinde aparate destinate atelierelor de optică medicală (autolensmetre şi pupildismetre), aparate pentru evaluarea viciilor de refracţie (unităţi oftalmologice, autorefractometre, autorefkeratometre, keratometre, proiectoare de teste şi truse cu lentile de probă /rame de probă), aparate pentru imagistică şi evaluarea analizatorului vizual extern (topografe corneene, biomicroscoape şi aplanotonometre) şi microscoape extrem de sofisticate ce deservesc chirurgia oftalmologică.

La data de 1 ianuarie 2014, grupul japonez Rexxam Co., Limited a preluat brandul Shin-Nippon de la Ajinomoto Trading Incorporation. Rexxam este un lider mondial în privinţa tehnologiilor de cel mai înalt nivel, acoperind o gamă variată de industrii. Prin intermediul dezvoltării unor proiecte pilot şi al aplicării celor mai noi cunoştinţe ştiinţifice, Rexxam se diferenţiază drept un pionier în privinţa tehnologiilor hibrid.

 

Ion Valentin Pareşcura, director de imagine Sover Optica

077145 Pantelimon-Jud Ilfov

Tel: 021 351 66 26; Fax: 021 351 66 27

office@sover.rowww.soveroptica.ro