Blackfin BF680 White Rock

 

Dimensiuni: 60□18 / lungimea brațelor = 145 mm

Formă: rotundă oversize

Material:  frontal din titan pur – brațe confecționate din beta-titan

Greutate: 33.70 g  (montura fără lentile)

Prezentare: produsul se livrează împreună cu un portochelar

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Numele modelului „White Rock” aminteste de cariera de piatra “Il Casone” din centrul Italiei, acolo unde s-a desfasurat shootingul campaniei de imagine din 2013.

Originalitatea modelului se face imediat remarcata prin contrastul dintre aspectul round al monturii si taietura rectangulara a lentilelor. Pastrand coerenta dintre functie si forma, ne putem inchipui ca menirea acestor ochelari este sa protejeze cat mai mult de orice agresiune, fie ea mecanica sau nu. Nu excludem nici posibila paralela cu modele purtate de eschimosi, silueta curbata a structurii si ingustimea vizorului fiind doua elemente prezente in configuratia anticelor masti contra viscolului polar. Sesizam si aparititia unui nou semn in zona stanga a frontalului, respectiv prezenta unui element derivat din identitatea marcii. Coada tonului Blackfin este derivata din logo-ul colectiei, fiind realizata cu ajutorul laserului, prin incizie in platforma frontala realizata din titan monobloc.

Versiunile maro și negre ale ochelarilor BF680 apar în videoclipul de promovare al campaniei BLACKFIN 2013.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să parcurgeți catalogul online.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Ochelarii de soare Blackfin sunt echipamente individuale de protecție optică_EIP, fiind garantați de către fabricantul Pramaor Italia să îndeplinească o suită de prevederi corespunzătoare încadrării acestui dispozitiv în categoria I de certificare (conform specificațiilor din “Ghidul de aplicare a prevederilor HG 115/ 5.02.2004 privind stabilirea cerințelor esențiale de securitate ale EIP”). Fiecare pereche de ochelari de soare Blackfin este marcată cu simbolul CE, fiind însoțită de Nota Informativă tradusă în limba română ce atestă procentul de protecţie la razele ultraviolete (100% UVA-UVB) și descrie categoria de filtru utilizată (intervalul 0-4), condiţiile de întrebuinţare şi limitele de utilizare, precum şi modul de întreţinere.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

*Beta-titanul (ß-titan) este un aliaj de titan ce conține 85% titan,15% vanadiu și aluminiu, permițând realizarea unor subansamble ușoare, fine și delicate, capabile să reziste solicitărilor mecanice și chimice, concomitent cu creșterea elasticității. Beta-titanul este utilizat în mare măsură în domeniul ortodonțic, fiind adoptat pentru aparatele dentare în anii 1980. Acest tip de aliaj anticoroziv a înlocuit oțelul inoxidabil, având un modul de elasticitate aproape dublu comparativ cu oțelul inoxidabil austenitic.

Complet hipoalergenice si biocompatibile, aliajele de beta-titan prezintă forme alotropice de titan (numite beta) ce le conferă un comportament mai lejer, mai flexibil şi mai rezistent în raport cu titanul pur. Pentru calitățile sale speciale, beta-titanul a început să fie utilizat în domeniul ochelarilor odată cu integrarea lui în colecțiile realizate de Charmant Group Japonia, în anul 1990.

neomadeinitaly titanium