Model Blackfin BF732 Eagle

 

Dimensiuni: 40□23 / lungimea brațelor = 145 mm

Formă: pantoscopică round

Material:  frontal și brațe confecționate din beta-titan

Greutate: 3.74 g (montura fără lentile)

Prezentare: produsul se livrează împreună cu un kit personalizat (un portochelar și o microfibră)

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Montură din gama Blackfin ZERO, 100% biocompatibilă – hipoalergenică și fără nichel - concepută și realizată pe baza standardelor neomadeinitaly impuse de către Pramaor: frontalul este produs prin frezare dintr-o singură bucată de beta-titan; brațe super-flexibile din beta-titan gros de 0,5 mm, o dimensiune unicat la nivel mondial; prevăzut cu articulație special patentată ATOM MiniTwin®, un sistem facil de ajustare a brațelor SWORDFISH Mini® și noul Shark-Lock® , un sistem de închidere fără șurub al anoului din beta-titan premiat cu SILMO d`Or 2015; filtre solare de înaltă calitate din nylon.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să parcurgeți catalogul online.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Blackfin a câștigat trofeul SILMO d`Or 2015 în categoria “Monturi optice-inovație tehnologică” cu sistemul Shark-Lock® utilizat în blocarea anourilor monturilor Blackfin Zero, o soluție tehnică brevetată de Pramaor ce intră în componența BF732 Eagle și BF731 Tiwi, două modele de inspirație round. Noutatea acestui sistem de blocare a lentilelor constă în faptul că inchiderea anoului confecționat din beta-titan gros de 0,5 mm se realizează fără șurub, prin intermediul unui detaliu inspirat de forma dinților de rechin. Este important de subliniat  că opticianul poate bloca anoul doar prin efectul de click-clack, pentru deschidere fiind necesară doar o simplă șurubelniță. Citește aici comunicatul complet.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

Ochelarii de soare Blackfin sunt echipamente individuale de protecție optică_EIP, fiind garantați de către fabricantul Pramaor Italia să îndeplinească o suită de prevederi corespunzătoare încadrării acestui dispozitiv în categoria I de certificare (conform specificațiilor din “Ghidul de aplicare a prevederilor HG 115/ 5.02.2004 privind stabilirea cerințelor esențiale de securitate ale EIP”). Fiecare pereche de ochelari de soare Blackfin este marcată cu simbolul CE, fiind însoțită de Nota Informativă tradusă în limba română ce atestă procentul de protecţie la razele ultraviolete (100% UVA-UVB) și descrie categoria de filtru utilizată (intervalul 0-4), condiţiile de întrebuinţare şi limitele de utilizare, precum şi modul de întreţinere.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

*Beta-titanul (ß-titan) este un aliaj de titan ce conține 85% titan,15% vanadiu și aluminiu, permițând realizarea unor componente fine și delicate, concomitent cu creșterea elasticității. Beta-titanul este utilizat în mare măsură în domeniul ortodonțic, fiind adoptat pentru aparatele dentare în anii 1980. Acest tip de aliaj anticoroziv a înlocuit oțelul inoxidabil, având un modul de elasticitate aproape dublu comparativ cu oțelul inoxidabil austenitic.

Complet hipoalergenice si biocompatibile, aliajele de beta-titan prezintă forme alotropice de titan (numite beta) ce le conferă un comportament mai lejer, mai flexibil şi mai rezistent în raport cu titanul pur. Pentru calitățile sale speciale, beta-titanul a început să fie utilizat în domeniul ochelarilor odată cu integrarea lui în colecțiile realizate de Charmant Group Japonia, în anul 1990.