Minamoto model Izumi MN31014

 

Dimensiuni: 55□20 / lungimea brațelor = 140 mm

Formă: Rectangular/ frontal cu anouri închise

Material: frontal și brațe din beta titan, pernițe nazale din titan pur

Culori: GP Gold Plated, WP White Plated și GR Gray

Prezentare: produsul se livrează împreună cu un kit personalizat (un portochelar și o microfibră)

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - –

Într-un interviul acordat revistei și publicat sub titlul “MINAMOTO impresses with japanese tradition”, dl Hajime Hori, brand managerul colecției, sublinia: “Principala misiune MINAMOTO a fost să creeze o punte între tradiția realizării artizanale a ochelarilor, utilizarea titanului de mare puritate – un material 100% Made in Japan – și publicul european”.

Rama unisex MINAMOTO Izumi evocă materiale, tehnici și tradiții japoneze, asociind designul de obiect cu valori și simboluri derivate din brandul de țară.

Pornim cu tradițiile și notăm faptul că MINAMOTO desemnează “origine” în limba japoneză, precum și numele unei importante familii nobiliare ce a marcat începutul dinastiei samurailor după numirea ca shogun a lui Minamoto Yorimoto, în anul 1192. Dacă întreaga colecție de ochelari poartă amprenta istoriei, fiecare ramă va purta amprenta unui făuritor de istorie. Urmând acest principiu, brand managerul MINAMOTO a recurs la notorietatea globală a unui cineast nipon. Prin urmare, filmele regizate de Akira Kurosawa inspiră denumirile atribuite ramelor. În cazul Izumi, numele ramei evocă un personaj ce apare în pelicula Fortăreața ascunsă (The Hidden Fortress – 1958).

Continuăm cu materiale, tehnici și tehnologii, toate de origine niponă.

Rama Izumi respectă rețeta colecției MINAMOTO: este confecționată integral din beta-titan, în vreme ce pernițele nazale sunt din titan pur. Extrem de ușoare, rezistente și biocompatibile, ambele materiale sunt prelucrate din cel mai bun titan japonez, Charmant Group fiind primul fabricant de ochelari din lume ce a lansat, în 1982, o colecție proprie realizată din Pure Titanium.

În cazul versiunilor colorate WP (White plated) și GP (Gold plated), suprafața exterioară a frontalului este colorată cu negru-urushi, un procedeu japonez de lăcuire ce are o tradiție de peste 10.000 de ani. Chiar și portochelarii din hârtie organică washi provin din atelierul din Imadate – situat în vecinătatea orașului Sabae, textura unică fiind creată manual cu cerneală japoneză, folosind o pensulă de caligrafie.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Începând cu luna octombrie 2021, colecţia de ochelari Minamoto este distribuită în România de Sover Optica.

Apăsând , puteți vizualiza actuala colecție de monturi optice Minamoto.

Apăsați aici pentru a vizualiza videoclipul campaniei de imagine Minamoto (2022).