Minamoto model Kaede MN31020

 

Dimensiuni: 54□19 / lungimea brațelor = 140 mm

Formă: crown panto/ frontal cu anouri închise

Material: frontal și brațe din beta titan, pernițe nazale din titan pur

Culori: GP Gold Plated, WP White Plated, AY Antic Gray și RG Red Gold

Prezentare: produsul se livrează împreună cu un kit personalizat (un portochelar și o microfibră)

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - –

Aparținând colecției MINAMOTO, rama unisex Kaede respectă câteva principii generale ce pun în valoare atât competențele grupului Charmant în privința prelucrării titanului, cât și îndelungatele tradiții nipone din sectorul ochelarilor.

- Ramele sunt confecționate integral din beta-titan, în vreme ce pernițele nazale sunt din titan pur, ambele de origine niponă.

- Elementul identitar – kanji-ul MINAMOTO – este delicat încorporat pe capetele terminalelor.

- Portochelarii din hârtie organică washi provin din atelierul din Imadate – situat în vecinătatea orașului Sabae, textura unică fiind creată manual cu cerneală japoneză, folosind o pensulă de caligrafie.

Însă, pentru a completa atributele materiale, modelul Kaede fece referiri la elemente imateriale ce țin de patrimoniul cultural nipon:

- MINAMOTO – evocă numele unei importante familii nobiliare japoneze ce a marcat începutul dinastiei samurailor după numirea ca shogun a lui Minamoto Yorimoto, în anul 1192.

- Kaede – amintește de eroina Lady Kaede din filmul Ran regizat de Akira Kurosawa, maestrul cinematografiei nipone și artist de notorietate mondială.

- Trei din declinările cromatice – RG, WP White Plated și GP Gold Plated – dezvăluie o antică metodă de acoperire a suprafețelor metalice – tehnica urushi.

Cu o vechime de peste 10.000 de ani, tehnica urushi este un procedeu de lăcuire specific japonez ce aplică straturi subțiri de sevă de copac urushi, o specie existentă doar în Asia de Est. Reprezentând punctul culminant al tradiției și măiestriei nipone, tehnica urushi este folosită pentru a proteja și decora obiecte, combinând arta și funcționalitatea.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Începând cu luna octombrie 2021, colecţia de ochelari Minamoto este distribuită în România de Sover Optica.

Apăsând , puteți vizualiza actuala colecție de monturi optice Minamoto.

Apăsați aici pentru a vizualiza videoclipul campaniei de imagine Minamoto (2022).